Такмичење "Програмер јуниор 2011"

поставио/ла ОШ ХРШ Информатика и рачунарство 02.12.2010. 07:38
Поштовани ученици,

Прослеђујем вам ажурирану информацију у вези такмичења "Програмер јуниор" за ученике 7. и 8. разреда.
Пошто имате више од месец дана да радове припремите и доставите организаторима надам се да ћете осмислити рад према наведеним инструкцијама. Онима који желе да учествују на такмичење пружићу техничку помоћ на часовима или у оквиру термина за рад Секције за мултимедију.
Израда рада за такмичење ове врсте је увек изазов да представите своје вештине у обради задатих тема.
Да би сте се такмичили не морате да похађате предмет "Информатика и рачунарство" али морате да будете ученици 7. и 8. разреда.

Желим Вам пуно успеха на такмичењу,


Такмичење "Програмер јуниор 2011"

Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија организују, шесту годину за редом, информатичко такмичење за ученике седмих и осмих разреда основних школа.

Радови се могу пријавити као: апликативни програм (коришћењем програмског језика по избору) или презентација (HTML, Power Point, Flash или други алат по избору).

Теме овогодишњег Програмер јуниора су:

 • „Мисли глобално, рециклирај локално“,
 • „Киборг – човек или машина“,
 • „ИТ и ти“,
 • „У свету бројева“.

  Пријављивање на конкурс и уплоад радова се врши путем веб сајта Рачунарске гимназије (www.rg.edu.rs/prj2011) од 03.12.2010. до 17.01.2011. године.

  Техничке напомене:
 • Mаксимална величина рада је 15 МB, јер ће бити преузимани са сајта ради гласања.
 • Aпликације могу бити написане у било ком програмском језику али морају бити компајлиране и извршне на Windows платформи.
 • Пожељно је да презентације буду самосталне (не захтевају инсталиран додатни софтвер).
 • Обратити пажњу на фонтове који нису стандардни - треба да иду уз апликацију или да буду интегрисани у презентацију, да би се избегли проблеми у приказу.

  За пристигле радове ће бити омогућено интернет гласање на сајту Рачунарске гимназије (www.rg.edu.rs ). Интернет гласање ће трајати од 24. јануара – 14. фебруара 2011. године. Ученици ће својим гласовима учествовати у избору најбољих, који ће презентовати своје радове на финалу такмичења.

  Време за презентацију радова је 15 минута. Презентација мора бити на српском језику. Такмичење организује и спроводи комисија коју формирају Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија. Резултати ће бити објављени два сата по завршетку презентације последњег рада.

  Свечана додела награда одржаће се истог дана у просторијама Рачунарске гимназије, сви учесници накнадно ће бити обавештени о сатници финала такмичења.

  Главни спонзори такмичења су издавачке куће Порталибрис и ЦЕТ, које су обезбедиле и главне награде: лаптоп, мобилни телефон и екстерни хард диск.
 • Comments