ПОЗИВ ЗА УЧЛАЊЕЊЕ У СЕКЦИЈУ ЗА МУЛТИМЕДИЈУ

поставио/ла ОШ ХРШ Информатика и рачунарство 18.09.2010. 04:08   [ ажурирано 20.09.2010. 00:16 ]

Обавештавају се ученици да почиње са радом секција за мултимедију ОШ «Херој Радмила Шишковић».

Општи циљ рада секције је да се унапреде знања, вештине и ставови ученика за примену мултимедије.

У току рада секције за мултимедију у школској 2010/11. чланови секције ће имати прилике да се упознају са основним појмовима о мултимедији; грађом дигиталног фотоапарата; техником израде и обраде дигиталне фотографије; публиковањем дигиталних фотографија на интернету; грађом дигиталне видео камере; израдом и монтажом видео материјала; публиковањем видео материјала на интернет.

У току рада секције за мултимедију у току школске 2008/09. предвиђена су 8 часа теоријске наставе и 28 часова практичних вежби.

Практичне вежбе које су предвиђене обухватају израду албума са фотографијама и видео записа о раду других секција у школи, израду албума са фотографијама и видео записа о значајним догађајима у школи (Дан школе, пролећни крос, школска такмичења, итд.), публиковање радова на интернет. Листа тема за практичне вежбе није ограничена и ученици могу да предложе своје.

Ученици који могу да буду чланови секције за мултимедију морају да похађају предмет информатика и рачунарство, да су без слабих оцена, да из предмета информатика и рачунарство имају оцену 4 или 5, да су примерног владања, и да имају сагласност родитеља за ангажовање у секцији.

Начин рада секције: сваке друге недеље одржаваће се блок настава према договору. Поједине наставне јединице обухватају рад на терену (јесењи и пролећни крос, обележавање Дана школе, и слично), односно рад изван кабинета за информатику.

Рок за пријављивање је до краја септембра 2010.г.

Пријављивање се врши преко интернета попуњавањем пријаве на линку (морате бити пријављени на домен oshrs.edu.rs/).

 

 

Предметни наставник

 

мр Милан Милошевић

Comments