ПОЗИВ ЗА УЧЛАЊЕЊЕ У СЕКЦИЈУ ЗА ИНФОРМАТИКУ

поставио/ла ОШ ХРШ Информатика и рачунарство 03.09.2012. 13:42   [ ажурирано 03.09.2012. 13:43 ]
Обавештавају се ученици да ускоро почиње са радом информатичка секција ОШ «Херој Радмила Шишковић» за школску 2012/2013.
Циљ секције да се ученици упознају са напредним могућностима коришћења информатичких алата – превасходно сервиса Интернета.
У току рада секције за информатику ученици ће се упознати са
  • напредним техникама безбедног коришћења сервиса Интернета,
  • напредним техникама коришћења броузера (Firefox, Chrome, Opera),
  • напредним коришћењем социјалних  мрежа на интернету (Facebook, Google+, Twiter, MySpace, Ning, Linkedin, Google Buzz) и
  • напредним начинима публиковања дигиталних садржаја на Интернет.
Рад секције је базиран на коришћењу сервиса Интернета реализацијом вежби као што су: подешавање броузера за поверљиво читање, креирање јаких лозинки које је тешко разбити, подешавање антивирусних програма и заштитног зида (firewall), оптимално подешавање профила на социјалним мрежама, формирање листи и група, подешавање причаоница у социјалним мрежама, итд. Листа тема за практичне вежбе није ограничена и ученици могу да предложе своје.
Ученици који могу да буду чланови секције за информатику морају да похађају предмет информатика и рачунарство, да немају слабе оцене, да су примерног владања, и да имају сагласност родитеља за ангажовање у секцији. Пожељно је да у току рада секције пуне 13. година да би могли да се пријаве на социјалне мреже.
Начин рада секције: сваке друге недеље одржаваће се блок настава према договору.
Рок за пријављивање је до 12 септембра.

Пријављивање се врши код предметног наставника 
.
Comments