Ликовни конкурс ОШ „Херој Радмила Шишковић“

поставио/ла DILS - Pružanje unapređenih usluga ДИЛС - Пружање унапређених услуга 01.02.2012. 09:51   [ ажурирано 01.02.2012. 09:52 ]
За потребе пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ ОШ „Херој Радмила Шишковић“ отвара наградни конкурс за ученике школе за избор плаката пројекта, плаката активности „Игре без граница“ и плаката позоришне представе „Седам Снежана и патуљак“

Пропозиције конкурса

Теме конкурса:

1. тема: Плакат ДИЛС-а
2. тема: Плакат за Игре без граница
3. тема: Плакат позоришне представе „Седам Снежана и патуљак “

На веб адреси inkluzija.oshrs.edu.rs налази се детаљније информације о пројекту.

Трајање конкурса:

Конкурс је отворен од 1. фебруара до 29.фебруара 2012.г. На конкурсу могу учествовати сви радови који стигну до 29.фебруара до 14.00 часова.

Учесници конкурса:

На конкурс могу учествовати сви ученици ОШ „Херој Радмила Шишковић“.

Формат цртежа:

  • Цртеже на папиру треба израдити на папиру димензија 34 цм x 24 цм (Блок бр. 4)
  • Графички радови у дигиталној форми треба да буду у jpeg (jpg) формату величине 1000*1400 pixel у резолуцији већој од 40 pixel/cm

Ликовна техника:

  • Дозвољена техника: водене боје, фломастери, акрилне боје, хемијске оловке, уљане боје, неизбрисива мастила, неизбрисиви маркери, темпере и друге сличне постојане технике.
  • Забрањена техника: оловка, креде, угљен и све друге технике које су подложне брисању, колажи у којима се користе фотокопије.
У изради радова у дигиталној форми ученици могу да користе све програме који су им доступни (Paint, Paint.net, GIMP, Inkscape, итд.). Финална верзија рада мора да буде у jpeg (jpg) формату величине 1000*1400 pixel у резолуцији већој од 40 pixel/cm

Начин пријављивања:

Радови се пријављују предметном наставнику ликовног васпитања или се шаљу у дигиталној форми на адресу dils@oshrs.edu.rs са напоменом „За конкурс“.
Сваки рад треба да буде опремљен налепницом на полеђини на којој се налазе следећи подаци:
1. Тема „______________“
2. Име и презиме аутора,
3. Разред и одељење
4. Име и презиме једног родитеља и контакт телефон.
5. Ученици од 5. до 8. разреда треба да наведу и емаил адресу на домену школе.
Уколико се радови достављају у дигиталној форми у телу поруке треба навести податке као за налепницу.
Текстови на радовима и на налепницама и у поруци е-поштом треба да буду писани ћирилицом.

Ограничења:

Један аутор на конкурс може послати највише један рад за једну тему. Један аутор може учествовати у обради више тема.

Одабир победника:

Сви благовремено пристигли радови који задовољавају услове конкурса биће изложени у виду албума са фотографијама на интернет презентацији ОШ „Херој Радмила Шишковић“. Сви ученици и наставници ће моћи да гласају о радовима кликом на дугме Свиђа ми се после пријављивања на налог на домену школе. До двадесет радова који добију највише гласова улазе у ужи избор од којих стручна комисија бира три најбоља. Један рад из сваке категорије биће искоришћен за публиковање приликом реализације активности које су повод за овај конкурс.

Награде:

Најбољи рад за сваку тему биће награђена са бесплатном екскурзијом

Напомена:

Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима.
Comments